2011. év hírei, eseményei

2011-12-12 9:49

Mester Sándor ajánlja:

Robert Helenius vs Samuel Peter KNOCKOUT
video


2011-12-12 8:10

Felnött ökölvívó O.B. Szombathely

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely városának polgármestere, és Dr. Csötönyi Sándor a MÖSZ elnöke, köszöntőjével, kezdetét vette a 88. felnőtt OB. Szombathelyen.
Lehoczki László három versenyzőt nevezett a versenyre.

A Küzdőtér Magazin fényképes beszámolója, a részletes eredményekkel:

Első nap
Második nap
Harmadik nap
Döntők

Egy ezüst, három bronzérem a női ökölvívó magyar bajnokságon

Alig két héttel az ifjúsági férfi magyar bajnokság után ezúttal a női OB-re került sor november 24-27. között Hódmezővásárhelyen. A bajnokságot két korcsoportban – junior 16-17 évesek, és „elit” 17 évnél idősebb – rendezték meg. Ez azt jelentette, hogy az ifik a felnőttekkel egy kategóriában mérkőztek A halasi Kozma Anita így valójában nem a saját korcsoportjában küzdött. A tájékoztató bírói feladatokat mind a négy napon – csakúgy mint az ifjúságiak országos bajnokságán – Mester Sándor látta el. Meg kell jegyeznünk azt is, hogy az edzők, sportvezetők és a MÖSZ vezérkara egyaránt a legmagasabb elismeréssel nyilatkozott a halasi rendezésről!
Lehoczki edző négy halasi lányt indított.
A juniorok között 54 kg-ban Kovács Anett a döntőért bokszolt. Az egri sportiskolás Tőkés Klaudia lerohanta a halasi lányt. Sokan féltettük is, de a második menetre megtalálta az ellenszert, megállította ellenfelét, és lassan átvette a kezdeményezést. Keményen visszaütött Anett, és a meccs második felében átvette az irányítást. Sajnos csak egyik bíró látta végig jobbnak a halasi lányt, aki így 4:1 arányban alulmaradt, ezzel bronzérmes lett. Másnap azonban Szuknai Zsuzsanna női válogatott kapitány kérte, hogy a pécsi Gyimesi Nikolettel vívjanak egy bemutató meccset, kíváncsi rájuk. Anett egyértelműen jobb benyomást keltett! A súlycsoportot egyébként Tőkés nyerte, a döntőben másfél menet alatt (!!) felőrölte ellenfelét.
66 kilóban Sétáló Kitti megindult, a békési Papp Gabriella csak azt nézte, merre menekülhet. A 2 menet elején a vezetőbíró döntő fölényt hirdetett, Kitti így az aranyéremért bokszolhatott. Az ellenfele szintén gyors győzelmet aratott első nap, várható volt, hogy ő is támadólag lép fel. Kitti az első menetben tartotta az edzői utasításokat, ellépett, kontrázott, és többször keményen megütötte a soproni Bugyik Alexandrát. Sajnos elkapta a hév, leragadt és a második menet végén kapott két nagy ütést, a vezetőbíró leléptette, bár ő szeretett volna tovább küzdeni. Ezzel ezüstérmes lett, ami igazán szép teljesítmény, Kitti szintén felkeltette a szakemberek figyelmét, az ökölvívó tudást többre értékelték ellenfele tudásánál.
Az elit (ifjúsági+felnőtt) kategóriában nem volt szerencsénk.
Mind a két lányunk kifogta a döntőbejutásért az aktuális – és későbbi – bajnokot.
64 kilóban (az ifi) Kozma Anita a háromszoros felnőtt női bajnok Papp Nikolett (MTK) ellen bokszolt. Az idősebb, tapasztaltabb pesti versenyző ellen nagyon szépen helyt állt a halasi bokszoló. Felvette a harcot, szépen, zártan bokszolt, kontrázott, gyakran hozta zavarba ellenfelét. Végül kikapott egyhangú pontozással, de mtk-s lánynak nehezebb feladatot jelentett mint, későbbi, döntőbeli ellenfele. Anita magyar bajnoki bronzéremmel zárt!
Kozma Bea a mezőny – Kovács Mária ötszörös Európa bajnok és háromszoros világbajnok után - második legjobb bokszolója, a szegedi Nagy Bianka ellen lépett ringbe. Bea keze a nyár végén eltört, emiatt alig egy hónapja kezdhetett edzeni. Bianka tavaly egy menet alatt legyőzte Kozmát! Hát most nem!! A halasi lány szépen helytállt. Fedezékből, zártan kontrázott, odaállt a nála jó egy fejjel magasabb, háromszoros magyar bajnok, uniós EB győztes szegedi ellenfele ellen, és nagy meccset vívtak. Jobban megizzasztotta, mint a döntőben az egri Oláh, de a tényen ez nem változtat: Nagy Bianka (Szeged) egyhangú pontozással győz Kozma Beáta (HBC) ellen, aki így bronzérmet szerzett!
A tornán 30 junior és 62 elit korcsoportú versenyző, indult, 41 klubból, 82 összecsapásra került sor. A junior csapatversenyt a DVSC, a felnőtte a Hódmezővásárhely nyerte meg. A legjobb junior versenyző az 50 kilós Wurst Nikolett (Fitt Boksz Club), elit a 75 kilogrammos Kovács Mária (PVSK) lett. A döntőket megtekintette a Soraya Alverez Nunez asszony a kubai köztársaság nagykövete is!
-M.S.-

A Küzdőtér Magazin fényképes beszámolója, a részletes eredményekkel:

Első nap
Második nap
Harmadik nap
Döntők

Rövid beszámoló a női OB-ről.

A hétvégén - november 24-27 között - került sor Hódmezővásárhelyen a női magyar bajnokságra. A junior ökölvívók között sétáló Kitti ezüstérmes lett, Kovács Anett III. A felnőttek között a Kozma testvérek – Beáta és Anita egyaránt - bronzérmet nyertek. Mind a négy halasi lány szépen bokszolt, a későbbi bajnokkal szemben maradtak alul. A versenyen jelenlévő szakemberek elismerően nyilatkoztak a két héttel korábbi halasi szervezésről és vendéglátásról, ami a fiú OB-n volt!
Ide tartozó hír, hogy a halasi csapat meghívást kapott január második felére a szabadkai Szpartakhoz.
-Mester Sándor-


Halasi lányok a ringben

Hódmezővásárhelyen került megrendezésre a Felnőtt és Junior Női Ökölvívó Országos Bajnokság 2011.11.24-27-ig. A Halasi Box Club négy versenyzővel nevezett. Kovács Anett, Sétáló Kitti és a Kozma testvérek: Anita és Bea képviselik a halasiakat. A Küzdőtér Magazin első napról szóló fényképes beszámolója: itt olvasható.
Magyar Köztársaság 2011. Évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnoksága

2011. November. 3 - 6. Kiskunhalas

Több mint félszáz egyesület 103 versenyzője csapott össze november 3-6 között a Városi Sportcsarnokban az ifjúsági ökölvívók magyar bajnokságán. A négy nap alatt 92 mérkőzést láthatunk. A megnyitót Gyovai István polgármester úr tartotta, a rendezvényen díjakat adott át Halász Balázs alpolgármester. Műsorfüzet köszöntötte a résztvevőket, melyben nem csak sportesemények, hanem a város és a halasi csipke bemutatása is szerepelt. A bajnokok egy halasi csipkét kaptak ajándékba. Megjelent a teljes magyar ökölvívó vezérkar, dr. Csötönyi Sándor elnök, Balzsay Károly profi világbajnok, a válogatott keretek edzői, volt magyar bajnokok, olimpiai és európabajnoki helyezettek. A halasi Albert Feri az ezévi európa-bajnoktól VB.3. kecskeméti Hetrczegtől kapott ki, de szépen helytállt. Farkas István és Kertész Kovács Ádám bronzérmes lett, mind a ketten a későbbi bajnoktól szenvedtek vereséget. Babós Lászlót a döntőig menetelt, ott azonban lepontozták a győri Sinkó ellen, szerintünk - és a jelenlévő szakemberek többsége szerint - ő nyert, de az ötből 3 bíró nem így látta. A szervezést Szabó Lajos, a versenyzők felkészítését Lehoczky László a tájékoztatói, sajtó és ceremoniális feladatokat Mester Sándor látta el.


A Halas TV:

Forrás: www.halasmedia.hu
HALAS TV - Beszéljünk róla: Magyar Bajnokság Kiskunhalason
Téma: Halason rendezik az Ifjúsági Ökölvívó Bajnokságot.
Stúdióvendégek: Nacsa József elnök, MÖSZ Bírói Bizottság; Szabó Lajos elnök, Halasi Box Club; Mester Sándor főtitkár, Halasi Box Club.
Ha a fenti link nem működik kérem klikkeljen ide: Beszéljünk róla...


Halas TV híradó összefoglalója az OB. megnyitójáról.A Halas Média beszámolói az Ifi Ob-ről:

Forrás: www.halasmedia.hu
Elkezdődött az országos bajnokság - fényképes beszámoló
PDF formátumban letölthető változat

Halasi helytállás a bokszéjszakán
PDF formátumban letölthető változat

Babós és Kertész Kovács a ringben
PDF formátumban letölthető változat

Babós Laci továbbjutott
PDF formátumban letölthető változat

Kertész Kovács Ádám is továbbjutott
PDF formátumban letölthető változat

A döntőért bokszolnak a halasiak
PDF formátumban letölthető változat

Babós a döntőben, Farkas kiesett
PDF formátumban letölthető változat

Ádám: tisztes helytállás a bajnok ellen
PDF formátumban letölthető változat

Babós Lászlóé a magyar bajnoki ezüst - fényképes beszámoló
PDF formátumban letölthető változat
kapcsolódó blog...
PDF formátumban letölthető változat
további képek...

Három halasi érem az országos bajnokságon
PDF formátumban letölthető változat

Halas Média összefoglalója a 2011. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságról - fényképekkel
PDF formátumban letölthető változatA Küzdőtér Magazin honlapján megjelent beszámolók:

Forrás: www.kuzdoter.com
Ifjúsági Magyar Bajnokság, 2011. Kiskunhalas. Első napi eredmények. - fényképes beszámoló

Ifjúsági Magyar Bajnokság, 2011. Kiskunhalas. Második versenynap - fényképes beszámoló

Nacsa József a MÖSZ bíró bizottságának elnöke, elmondja. Egy kis szabály ismeret és felajánlás.

Ifjúsági OB. Elődöntők 2011. - fényképes beszámoló

A döntőkkel véget ért az Ifi OB. - fényképes beszámolóA Magyar Ökölvívó Szakszövetség honlapján megjelent cikk:

Forrás: www.boxing.hu
Visszatér Kiskunhalasra az ifjúsági OBA Petőfi Népe beszámolója:

Forrás: www.baon.hu
Országos bajnok lett Herczeg JózsefAnda Péter fényképei:

Forrás: www.andaction.hu

Ökölvívó Ifjúsági Magyar Bajnokság - 1. rész

Ökölvívó Ifjúsági Magyar Bajnokság - 2. rész

Ökölvívó Ifjúsági Magyar Bajnokság - 3. rész

Ökölvívó Ifjúsági Magyar Bajnokság - 4. rész

Ökölvívó Ifjúsági Magyar Bajnokság - 5. rész

Ökölvívó Ifjúsági Magyar Bajnokság - 6. rész

Ökölvívó Ifjúsági Magyar Bajnokság - 7. rész